• kenburns1
    Zadnje novice
Znani zmagovalci drugega finančno-tehnološkega Hackathona
Oct 17, 2016

Domači in tuji programerji, oblikovalci ter idejniki so 24 ur razvijali rešitve za 7 hack izzivov, pri katerih so sodelovale tako banke (SKB in Nova KBM), kot tudi domača in tuja start-up podjetja v finančni industriji (Bitstamp, MicroBlink, Halcom Plačila), podjetja, ki delujejo v omenjeni industriji (Halcom CA) ter podjetja, ki jih zanimajo FinTech rešitve (Atlantic Grupa).

Preberi več

Emphasys Software prevzel Halcom
Oct 6, 2016

Miami, Florida – 5. oktober 2016 – Podjetje Emphasys Software (Emphasys) je danes sporočilo, da je končalo s postopkom prevzema Halcoma. Halcom je vodilni ponudnik rešitev za digitalno bančništvo v jugovzhodni Evropi.

Preberi več

Oktobra se odvija 2. Adriatic Fintech Hackathon
Oct 3, 2016

15. in 16. oktobra Halcom s partnerji v prostorih ABC HUBa organizira brezplačni mednarodni Adriatic FinTech Hackathon za celotno Balkan regijo, v katerem bodo hkrati s hack izzivi sodelovale tako banke (SKB in Nova KBM), kot tudi domača in tuja start-up podjetja v finančni industriji (Bitstamp, MicroBlink, Halcom Plačila) ter podjetja, ki jih zanimajo FinTech rešitve (Atlantic Grupa).

Preberi več

Direktiva PSD2 prinaša spremembe v bančni sektor
Sep 26, 2016

Konec lanskega leta je bila v Uradnem listu EU objavljena nova direktiva o plačilnih storitvah, poimenovana PSD2, ki posodablja in dopolnjuje obstoječa pravila o plačilnih storitvah znotraj Evropske Unije. Države članice morajo tako najkasneje do 13. januarja 2018 sprejeti in objaviti predpise, usklajene z novo direktivo. Halcomove rešitve za digitalno bančništvo bodo skladne s PSD2 direktivo, kar pa predstavlja pomemben korak do skladnosti z direktivo tudi za banke, ki uporabljajo Halcomove rešitve za digitalno bančništvo.

Preberi več

Kakšna je prihodnost fintecha v Sloveniji
Sep 16, 2016

Zagotovo ste se s FinTechom (s podjetji na področju finančne tehnologije) že srečali, ko ste prek spleta plačevali z uporabo PayPala ali zadnji nakup v trgovini opravili z brezstično kreditno kartico. Ampak FinTech je več milijardna industrija z mnogo področji in ima precej daljšo zgodovino, kot se jih večina zaveda.

Preberi več

Znani zmagovalci mednarodne strokovne delavnice Bytes of Banking
Jul 25, 2016
V petek, 22.07.2016 ob 16. uri so bili razglašeni zmagovalci mednarodne delavnice za študente z naslovom Bytes of Banking, ki jo organizira Halcom v sodelovanju z društvom študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC ter društvom Management Group. Na zaključni prireditvi v prostorih družbe BTC, ki je bila srebrna partnerica projekta, so nadobudne in s sodobnimi znanji opremljene študente iz devetih različnih držav nagovorili državni sekretar iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dr. Tomaž Boh, glavni izvršni direktor podjetja Halcom, dr. Marko Valjavec, Miha Zupanc, izvršni direktor družbe BTC in Leon Štefanič Južnič, predsednik študentskega društva EESTEC LC Ljubljana.

Preberi več

Na Halcomovem srečanju bank o regulativi eIDAS, digitalnem bančništvu in uporabniški izkušnji
Jun 20, 2016

Halcom je tudi letos organiziral Halcomovo srečanje slovenskih bank, tokrat v zelenem športnem centru pri Kranju. Dogodka, ki je potekal 16. junija 2016, se je udeležilo 19 strank iz 7 bank, dan pa smo posvetili predavanjem o strokovnih novostih in uporabniški izkušnji. Po izobraževalnem delu so se udeleženci družili v sproščenem vzdušju ob družabnih igrah ter še bolj poglobili obstoječe dobre medsebojne odnose, ki so ključ do uspešnega sodelovanja.

Preberi več

Šesta konferenca e-Razvoj v Srbiji
Apr 1, 2016

25. marca se je odvila že šesta konferenca e-Razvoj v Srbiji, ki je bila posvečena trenutno vedno bolj aktualni temi, elektronskem poslovanju v oblaku. Na konferenci se je 210 udeležencem predstavil tudi Halcom s predavanjem »Bank2Business & Elektronski certifikati«.

Preberi več

Znani zmagovalci prvega finančno-tehnološkega Hackathona
Dec 7, 2015

Znani so zmagovalci prvega 24-urnega finančno-tehnološkega Hackathona, na katerem se je skoraj 60 domačih in tujih programerjev pomerilo v razvoju dodatnih funkcionalnosti nedavno predstavljene rešitve Hal mBills, ki omogoča hitro in najbolj preprosto plačevanje računov doslej. Komisijo je najbolj navdušila inovativna ideja ekipe Jackathon, drugo mesto je zasedla ekipa MedQuest, tretje pa BUPR.

Preberi več

Želite biti najboljši?
Nov 27, 2015

5. in 6. decembra 2015 bo v ABC HUB-u (BTC City, Letališka 3, Ljubljana – pod Emporiumom) potekal prvi 24-urni finančno-tehnološki Hackathon v regiji Adriatik, ki ga organizira podjetje Halcom. Slovenski in tuji programerji bodo na dogodku razvijali dodatne funkcionalnosti rešitve za hitro in preprosto plačevanje položnic, Hal mBills, in jo tako še nadgradili.

Preberi več

10. obletnica Halcomovega delovanja na trgih Albanije in Kosova
Nov 27, 2015

Na dogodku v Tirani, ki se je odvil v Vili Alehandro, je Halcom obeležil 10. obletnico prisotnosti na albanskem in kosovskem trgu. Dogodka se je udeležilo več kot 50 visokih predstavnikov iz bank, podjetij in državnih institucij. Ta pomembna obletnica ne pomeni le, da je Halcomova elektronska banka prisotna na albanskem tržišču 10 let, temveč tudi, da smo deset dolgih, uspešnih in plodnih let gradili mostove z našimi poslovnimi partnerji. 

Preberi več

Executive Brunch, Halcomovo srečanje visokih predstavnikov srbskih bank
Nov 17, 2015

 V VIG Plazi v Beogradu je bilo sredi novembra, dne 17. 11. 2015, organizirano Halcomovo srečanje visokih predstavnikov bank, imenovano „Executive Brunch“. Namen druženja je bil skupaj z bankami in končnimi strankami poiskati kakšno alternativno pot, kako bi lahko družno pognali v tek spremembe, ki bi v času vsesplošnega varčevanja omogočale bankam rast, podjetjem kot bančnim komitentom pa več dodane vrednosti v njihovem bančnem poslovanju.

 

Preberi več

FinConf v Sarajevu o prihodnosti finančne industrije
Oct 2, 2015

Zaključila se je dvodnevna konferenca FinConf v Bosni in Hercegovini, katere se je udeležil tudi Halcom. Konferenca je bila s skrbno pripravljenim programom in mednarodnimi predavatelji posvečena inovativnosti v finančni industriji. Udeleženci konference so imeli možnost prisluhniti ter sodelovati v diskusijah o prihodnosti finančnih trgov ter ostalih temah o evropskem finančnem trgu. Med predavatelji so bili Ankica Kolobarić, vice guvernerka Centralne banke v Bosni in Hercegovini, Slaviša Raković, svetovalec parlamentarni skupini Bosne in Hercegovine, Emir Čehajić, izvršni direktor Bosna Bank International ter mnogi drugi strokovnjaki iz industrije, z dvema predavanjema pa se je konference udeležil tudi Halcom.

Preberi več

Halcom je zmagovalec AmChamovega izbora Best of the Best 2015
Sep 16, 2015

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija je včeraj ob 17. uri na redni letni skupščini razglasila zmagovalca izbora najboljše poslovne prakse Best of the Best za leto 2015. Glasovalce je v finalu najbolj prepričal Halcomov projekt Money Talks 2014, Advanced Skills Workshop v sklopu Inovativnost, projekt Halcomovo leto vrednot v sklopu Motivacija pa je zasedel odlično drugo mesto. Na tretje mesto se je uvrstil projekt v kategoriji Odprtost Ekonomske fakultete v Ljubljani, Razvijanje voditeljstva za indijske managerke na Ekonomski Fakulteti.

Preberi več

Znani zmagovalci mednarodne strokovne delavnice Bytes of Banking
Jul 27, 2015

V petek so bili razglašeni zmagovalci mednarodne delavnice za študente z naslovom Bytes of Banking, ki jo organizirata Halcom in društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC. Na zaključni prireditvi, ki je potekala v prostorih partnerja projekta NLB, so nadobudne in s sodobnimi znanji oborožene študente iz 11 različnih držav nagovorili tudi Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, Rektor Univerze v Ljubljani, dr. Ivan Svetlik, Glavni izvršni direktor podjetja Halcom d.d., g. Marko Valjavec in Predsednik Uprave NLB d.d., g. Janko Medja. 

  

Preberi več

Best of the Best – Halcom najboljši tudi v sklopu motivacija
Jun 24, 2015

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenia nadaljuje z letošnjim izborom najboljših poslovnih praks v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Včeraj se je odvil že drugi izbor, tokrat v kategoriji motivacija. Glasovalce je zopet najbolj prepričal Halcom s projektom Halcomovo leto vrednot ter se tako že z drugim projektom uvrstil v finale izbora Best of the Best.

Preberi več

Bančništvo preko družbenih omrežij - plačilni sistemi prihodnosti?
Jun 3, 2015

Od 17. do 26. julija bo v prostorih podjetja Halcoma potekala brezplačna mednarodna  delavnica za študente z naslovom Bytes of Banking, ki jo organizirata Halcom in društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC. Osrednja tema letošnje strokovne delavnice je bančništvo preko družbenih medijev (ang. social media banking). Študentje bodo s pomočjo bančnih strokovnjakov iskali inovativne rešitve in tudi soustvarjali trende digitalnega bančništva.

Preberi več

Best of the Best: Halcom najboljši v sklopu Inovativnost
May 20, 2015

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija tudi v letošnjem letu izpostavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Med tremi predstavljenimi projekti iz tematskega sklopa Inovativnost je zmaga po izboru publike, komisije in glavnega gosta pripadla Halcomu za projekt Money Talks 2014, Advanced Skills Workshop. S tem se je uvrstil v finale izbora Best of the Best.

Preberi več

Halcom sprejet v program ELITE londonske borze
May 14, 2015

Halcom je bil vabljen s strani londonske borze (London Stock Exchange Group, v nadaljevanju LSEG), da se pridruži njihovemu elitnemu pan-evropskemu programu ELITE, ki je do sprejetja novih vabljenih članov štel 200 evropskih podjetij. Skupna lastnost vseh včlanjenih podjetij sta ambicioznost in hitra rast.

Preberi več

Halcom brezplačno svetuje podjetjem, kako zmanjšati stroške administracije do 70%
Apr 10, 2015

Halcom v aprilu in maju organizira seminarje za podjetja širom Srbije z naslovom „Zmanjšajte stroške do 70% s Hal E-Fakturami“. Prvi seminarji so bili organizirani v prvi polovici aprila v nekaj mestih v Srbiji (Beograd, Novi Sad, Čačak in Šabac), zaradi velike zainteresiranost pa bomo seminarje ponovili tudi v drugih mestih. Strokovnjaki s Halcoma podjetjem predstavljajo inovativno rešitev za izmenjavo računov in ostalih dokumentov, ki se pripravljajo, izmenjujejo in obdelujejo v elektronski obliki med dobavitelji in kupci.

Preberi več

Kdo bo naslednji »Game Changer«?
Apr 8, 2015

IT industrija se hitro spreminja, kar je posledica spreminjajočih se navad potrošnikov. Z željo po aktivnem sodelovanju v razpravi o najnovejših trendih v bančnem sektorju v regiji Srednjega Vzhoda, se je Halcom udeležil Retail Banking Industry Foruma v Dubaju, ki je potekal v Ritz Carlton hotelu v začetku tega tedna. Halcom je predaval o ključnih perspektivah digitalnega bančništva 2.0 in svoje rešitve predstavil tudi na stojnici oba dneva dogodka.

Preberi več

Sberbank BH svojim komitentom nudi rešitev Hal E-Bank
Feb 25, 2015

Sberbank BH je v svojo ponudbo za pravne osebe uvrstila Halcomovo rešitev Hal E-Bank, ki komitentom omogoča, da z enim programom in enim sredstvom za identifikacijo dostopa do vseh bank, ki so vključene v sistemu Hal E-Bank. Rešitev uporabnikom omogoča opravljanje plačil doma in v tujini, prenose in pretvorbo valut v konvertibilne marke na deviznih računih, vpogled v stanje računa, pregled prometa po računih in izpiske.   

 

Preberi več

Halcomova inovativna rešitev E-Bills predstavljena v Teheranu
Jan 28, 2015

Halcom je na 4. Konferenci za elektronsko bančništvo in plačilne sisteme v Teheranu predstavil inovativno rešitev za elektronsko izmenjavo računov z imenom E-Bills. Skupaj z lokalnim partnerjem, podjetjem Data Processing Iran Co., sta na dogodku poudarila velik potencial, ki ga ima ta mobilna rešitev.

 

Preberi več

Halcom v Slovenskem središču v Katarju – medijska pokritost
Jan 26, 2015

Halcomov glavni izvršni direktor, Marko Valjavec, se je prejšnje dni, od 15. – 20. januarja mudil v Katarju, kjer se je skupaj s Predsednikom Republike Slovenije, Borutom Pahorjem, in ostalo slovensko gospodarsko delegacijo udeležil aktivnosti, ki so bile organizirane v sklopu Slovenskega središča v Dohi – I Feel Slovenia.

Preberi več

Halcom na poslovnem srečanju pri katarskem šejku
Jan 19, 2015

V sklopu prireditev v organizaciji Slovenskega središča – I feel Slovenia se je danes predsednik RS, Borut Pahor, častni pokrovitelj Slovenskega središča, skupaj s Halcomovim glavnim izvršnim direktorjem, Markom Valjavcem in ostalo slovensko gospodarsko delegacijo, srečal s katarskim šejkom in predsednikom Qatari Business Association (QBA), njegovo ekselenco šejkom Faisal Bin Qassim Al Thanijem.

Preberi več

Halcomovo srečanje bank v Sloveniji, Srbiji in BiH
Nov 21, 2014

Srečanja z bankami so izvrstna priložnost, da skupaj z uporabniki Halcomovih rešitev pregledamo novosti v Halcomovih rešitvah za elektronsko bančništvo, se o njih pogovorimo ter dobimo dragocene informacije, kako jih še bolj oblikovati po meri uporabnika.

Preberi več

MQ konferenca: Kje so ribe?
Nov 18, 2014

Združenje manager Slovenije je prejšnji petek organiziralo MQ konferenco za inovativno voditeljstvo, ki se je je kot partner udeležil tudi Halcom. Jedro pogovora na konferenci je bilo poslovno modeliranje ter pomembnost poznavanja resničnih potreb kupcev.

Preberi več

Halcomova praksa Družini prijazno podjetje prepoznana v mednarodnem okolju
Nov 17, 2014

Halcom ima polni certifikat Družini prijazno podjetje od leta 2012, letos pa je bila njegova praksa izbrana kot ena izmed 13 najboljših v državah članicah EU, ki so sodelovale v mednarodnem projektu »Collection of good practices on reconciliation of work, family and private life in EU Member States«, ki ga je izvedel Evropski inštitut za enakost spolov.

Preberi več

Powered by PROGMBH