Pomembno obvestilo:

Obveščamo vas, da je najnovejša Microsoftova redna posodobitev delovnih postaj povzročila začasno moteno delovanje Halcomovih kvalificiranih digitalnih potrdil v brskalniku Microsoft Internet Explorer, zaradi česar je prišlo do začasne nezmožnosti uporabe tega brskalnika za dostop v bančne in spletne portale.

S pomočjo partnerske družbe Nexus Group iz Švedske, vodilnimi strokovnjaki na področju kvalificiranih digitalnih potrdil, smo pripravili novo različico programske opreme Nexus Personal (verzija 4.29.10), ki odpravi zgoraj omenjene težave.

Programska oprema je na voljo na spletni povezav TUKAJ

Navodila za nameščanje korenskega potrdila (prevzem korenskega potrdila preko brskalnika Internet Explorer)

Referenčna št. AA-01409 0 Ocena / 27 Glasov

Korensko potrdilo potrebujete, kadar Windows nima dovolj informacij za preverjanje podatkov o vašem digitalnem potrdilu in portal/podpisna komponenta zahteva lokalno preverjeno potrdilo. V kolikor ne veste, katero korensko potrdilo je potrebno namestiti, preverite s pomočjo navodil tukaj.

1.  Iz spletne strani POLITIKE IN KORENSKA DIGITALNA POTRDILA, prenesite datoteko Halcom CA PO e-signature 1.cer ali Halcom CA PO 3.cer, na način, da kliknete na modro obarvan naslov potrdila ali gumb prenesi v razpredelnici, kakor kažejo slike spodaj.
2. V spletnem brskalniku se vam bo odprlo pojavno okno za prenose.


3. Odprite datoteko, katero ste prenesli s klikom na odpri/zaženi (ang. Open) pojavi se vam spodnje okno. Kliknite na gumb Namestite potrdilo (ang. Install Certificate).


4. V novo odprtem oknu, pustimo izbrane nastavitve ter pritisnemo Naprej (ang. Next).


5. Pustite izbrane nastavitve in kliknite na gumb Naprej (ang. Next).


6. S klikom na gumb Dokončaj (ang. Finish), boste dokončali uvoz korenskega potrdila. 


7. Pojavi se okno, ki vas obvesti ali je bilo potrdilo uspešno uvoženo.


Navodila kako preveriti ali vam je uspelo namestiti korensko potrdilo najdete na povezavi tukaj.

Oceni članek
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH