Pomembno obvestilo:

Obveščamo vas, da je najnovejša Microsoftova redna posodobitev delovnih postaj povzročila začasno moteno delovanje Halcomovih kvalificiranih digitalnih potrdil v brskalniku Microsoft Internet Explorer, zaradi česar je prišlo do začasne nezmožnosti uporabe tega brskalnika za dostop v bančne in spletne portale.

S pomočjo partnerske družbe Nexus Group iz Švedske, vodilnimi strokovnjaki na področju kvalificiranih digitalnih potrdil, smo pripravili novo različico programske opreme Nexus Personal (verzija 4.29.10), ki odpravi zgoraj omenjene težave.

Programska oprema je na voljo na spletni povezav TUKAJ

Navodila za nameščanje korenskega potrdila (prevzem korenskega potrdila preko brskalnika Mozilla Firefox)

Referenčna št. AA-01414 0 Ocena / 19 Glasov

Korensko potrdilo potrebujete, kadar Windows nima dovolj informacij za preverjanje podatkov o vašem digitalnem potrdilu in portal/podpisna komponenta zahteva lokalno preverjeno potrdilo. V kolikor ne veste, katero korensko potrdilo je potrebno namestiti, preverite s pomočjo navodil tukaj.

1.  Iz spletne strani POLITIKE IN KORENSKA DIGITALNA POTRDILA, prenesite datoteko Halcom CA PO e-signature 1.cer ali Halcom CA PO 3.cer, na način, da kliknete na modro obarvan naslov potrdila ali gumb prenesi v razpredelnici, kakor kažejo slike spodaj.2. Datoteko shranite na vaš računalnik.


3. V brskalniku zgoraj desno iz menija izberite Možnosti (ang. Options).


4. V zavihku Možnosti (ang. Options) izberite Zasebnost in Varnost (ang. Privacy & Security).


5. Z drsnikom se pomaknite na dno zavihka, ter kliknite Preglej digitalna potrdila (ang. View Certificates).


6. V novo odprtem oknu se pomaknite na zavihek Overitelji (ang. Authorities) in kliknite na gumb Uvozi (ang. Import).


7. V novo odprtem oknu se pomaknite na mapo Prenosi (ang. Downloads). Označite datoteko Halcom CA PO 3. cer ali Halcom CA PO e-signature 1.cer, ter potrdite izbiro s klikom na gumb odpri (ang. Open).


8. Spodnje obvestilo potrdimo s klikom na OK .


9. Če ste pravilno dodali korensko potrdilo, se vam bo v Pregledu digitalnih potrdil izpisal Halcom d.d., Halcom CA PO e-signature 1 ali Halcom CA PO 3.
Oceni članek
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH