Pomembno obvestilo:

Obveščamo vas, da je najnovejša Microsoftova redna posodobitev delovnih postaj povzročila začasno moteno delovanje Halcomovih kvalificiranih digitalnih potrdil v brskalniku Microsoft Internet Explorer, zaradi česar je prišlo do začasne nezmožnosti uporabe tega brskalnika za dostop v bančne in spletne portale.

S pomočjo partnerske družbe Nexus Group iz Švedske, vodilnimi strokovnjaki na področju kvalificiranih digitalnih potrdil, smo pripravili novo različico programske opreme Nexus Personal (verzija 4.29.10), ki odpravi zgoraj omenjene težave.

Programska oprema je na voljo na spletni povezav TUKAJ
Featured

Digitalni podpis

Referenčna št. AA-00227 0.05 Ocena / 57 Glasov

Osnovna funkcija digitalnega podpisa je v dokazovanju identitete podpisnika elektronskega dokumenta in zagotavljanju celovitosti podatkov oziroma zaščite pred spreminjanjem vsebine e-dokumentov. Digitalni podpisi temeljijo na asimetrični kriptografiji, zato potrebujemo par ključev - zasebnega za podpisovanje in javnega za preverjanje veljavnosti podpisov.

Digitalno podpisovanje je pravzaprav izdelava prstnega odtisa podatkov, ki je vedno unikaten - vsakemu dokumentu pripada samo en prstni odtis. Ko se dokument digitalno podpiše, se vhodni podatki pretvorijo z zgoščevalno funkcijo, katere rezultat je prstni odtis dokumenta. Ko prstni odtis dokumenta enkripiramo z zasebnim ključem, dobimo digitalni podpis dokumenta.

 


Oceni članek
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH