Pomembno obvestilo:

Obveščamo vas, da je najnovejša Microsoftova redna posodobitev delovnih postaj povzročila začasno moteno delovanje Halcomovih kvalificiranih digitalnih potrdil v brskalniku Microsoft Internet Explorer, zaradi česar je prišlo do začasne nezmožnosti uporabe tega brskalnika za dostop v bančne in spletne portale.

S pomočjo partnerske družbe Nexus Group iz Švedske, vodilnimi strokovnjaki na področju kvalificiranih digitalnih potrdil, smo pripravili novo različico programske opreme Nexus Personal (verzija 4.29.10), ki odpravi zgoraj omenjene težave.

Programska oprema je na voljo na spletni povezav TUKAJ

Kaj je javni in kaj zasebni ključ?

Referenčna št. AA-00245 0 Ocena / 34 Glasov

Vsak imetnik kvalificiranega potrdila ima par ključev, zasebni in javni ključ. Zasebni ključ omogoča tvorbo digitalnega podpisa, ki je unikaten za vsakega imetnika, javni pa je dostopen komurkoli.

Dokument digitalno podpišemo s svojim zasebnim ključem, medtem ko podpis preverjamo z javnim ključem podpisnika. Ključa sta med seboj tako povezana, da podpis dokumenta, ki smo ga naredili z zasebnim ključem, lahko preverimo samo z javnim ključem iz para. Struktura podatkov, ki povezuje imetnika z njegovim ključem se imenuje digitalno potrdilo ali certifikat.


Oceni članek
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH