Pomembno obvestilo:

Obveščamo vas, da je najnovejša Microsoftova redna posodobitev delovnih postaj povzročila začasno moteno delovanje Halcomovih kvalificiranih digitalnih potrdil v brskalniku Microsoft Internet Explorer, zaradi česar je prišlo do začasne nezmožnosti uporabe tega brskalnika za dostop v bančne in spletne portale.

S pomočjo partnerske družbe Nexus Group iz Švedske, vodilnimi strokovnjaki na področju kvalificiranih digitalnih potrdil, smo pripravili novo različico programske opreme Nexus Personal (verzija 4.29.10), ki odpravi zgoraj omenjene težave.

Programska oprema je na voljo na spletni povezav TUKAJ

Pametna kartica / ključ USB

Referenčna št. AA-00246 0 Ocena / 33 Glasov

Pametne kartice / ključi USB so trenutno najvarnejša tehnologija za shranjevanje kvalificiranih digitalnih potrdil.

Pametna kartica / ključ USB je »mali računalnik«, zasnovan na kriptografskih vezjih. Zasebni ključ je varno shranjen na kartici / ključu USB in je nikoli ne zapusti – tudi ko podpisujemo ali dešifriramo podatke, saj šifriranje in digitalno podpisovanje poteka v mikroprocesorju na sami kartici / ključu USB. Dostop za uporabo pametne kartice / ključa USB je zaščiten z geslom (koda PIN), ki uporabniku ne omogoča dostopa do zasebnega ključa ampak zgolj do digitalnega podpisovanja. 


Oceni članek
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH