Navodila za namestitev dodatnega klienta Hal E-Bank/Corporate

Referenčna št. AA-00259 0 Ocena / 2 Glasov

Namestite e-bančni program (odjemalec) Hal E-Bank/Corporate, prenesete ga s klikom na tukaj

V korakih namestitve slednjega izberite »Namestitev po meri« ter obkljukajte le možnosti »Program Files, E-Obrazci in Nexus Personal«. Zelo pomembno: Pri namestitvi e-bančnega programa Hal E-Bank/Corporate pazite, da boste namestili isto različico kot je nameščena na ostalih delovnih postajah. Na vseh delovnih postajah, kjer so nameščeni klienti Hal E-Bank/Corporate, morajo biti namreč vsi klienti Hal E-Bank/Corporate obvezno iste različice.

Zelo pomembno: V kolikor boste namestitev programa Nexus Personal izvajali v profilu administratorja, se bo potrebno po ponovnem zagonu računalnika najprej ponovno prijaviti v profil administratorja, da se bo namestitev programa Nexus Personal dejansko uspešno izvedla (šele zatem pa se prijavite v profil uporabnika).

1. Zaženete namestitveno datoteko IBM DB2 klienta (slednjo najdete na datotečnem odložišču na vašem strežniku; datotečno odložišče je običajno na istem strežniku kot IBM DB2 podatkovna baza in se imenuje Ebankfiles; točna lokacija je zapisana tudi v namestitveni mapi že delujočega e-bančnega programa Hal E-Bank/Corporate, in sicer v datoteki PersonalebankCommon.ini (običajno v: C:\Program Files\Halcom\Corporate E-Bank\PersonalebankCommon.ini)) in kliknete gumb Next.2. Na naslednjem koraku sprejmite prebrane pogoje licenčne pogodbe in potrdite izbiro z Next3. Kot tip namestitve izberite »Typical« in potrdite izbiro z Next.4. Potrdite prednastavljene nastavitve z gumbom Next5. Začnite z namestitvijo s klikom na gumb Install.

 

6. Dokončajte namestitev s klikom na Finish.7. V naslednjem koraku odprite Run ukazno okno in v njem kot administrator zaženite ukaz »db2cmd« (oz. v Run ukazno okno vpišite ukaz »db2cmdadmin«).8. Preko okna, ki se vam bo odprlo, – kot administrator – zaženite ODBCatalog.bat skripto (najdete jo na odložišču na vašem strežniku) oz. vanj prekopirajte vsebino predmetne skripte.Vsebina skripte: 


9. Rezultat:Namestite e-bančni program Hal E-Bank/Corporate. V korakih namestitve slednjega izberite »Namestitev po meri« ter obkljukajte le možnosti »Program Files, E-Obrazci in Nexus Personal«. Zelo pomembno: Pri namestitvi e-bančnega programa Hal E-Bank/Corporate pazite, da boste namestili isto različico kot je nameščena na ostalih delovnih postajah. Na vseh delovnih postajah, kjer so nameščeni klienti Hal E-Bank/Corporate, morajo biti namreč vsi klienti Hal E-Bank/Corporate obvezno iste različice.
Zelo pomembno: V kolikor boste namestitev programa Nexus Personal izvajali v profilu administratorja, se bo potrebno po ponovnem zagonu računalnika najprej ponovno prijaviti v profil administratorja, da se bo namestitev programa Nexus Personal dejansko uspešno izvedla (šele zatem pa se prijavite v profil uporabnika).

Gonilnike za naše čitalnike pametnih kartic oz. za naš ključ USB si lahko namestite tukaj V kolikor imate čitalnik, ki ni naš pa vam svetujemo, da – za pridobitev ustreznega gonilnika zanj – kontaktirajte njegovega proizvajalca ali prodajalca (na naši, prej navedeni, spletni strani imamo namreč objavljene le gonilnike za naše čitalnike).

DodatniKlient.pdf 0.5 Mb Prenesi

Oceni članek
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH