Pomembno obvestilo:

Obveščamo vas, da je najnovejša Microsoftova redna posodobitev delovnih postaj povzročila začasno moteno delovanje Halcomovih kvalificiranih digitalnih potrdil v brskalniku Microsoft Internet Explorer, zaradi česar je prišlo do začasne nezmožnosti uporabe tega brskalnika za dostop v bančne in spletne portale.

S pomočjo partnerske družbe Nexus Group iz Švedske, vodilnimi strokovnjaki na področju kvalificiranih digitalnih potrdil, smo pripravili novo različico programske opreme Nexus Personal (verzija 4.29.10), ki odpravi zgoraj omenjene težave.

Programska oprema je na voljo na spletni povezav TUKAJ

Primeri uporabe spletnih servisov v C#

Referenčna št. AA-00322 0 Ocena / 38 Glasov

Primeri uporabe spletnih servisov v jeziku C# so narejeni za Microsoft .NET okolje v1.1 ter Microsoft Web Services Enhancements (WSE) 2.0.

Primeri so na voljo v obliki ZIP arhiva s projektom za razvojno okolje Microsoft Visual Studio .NET WebServiceSamples_csharp.zip

Datoteke Proxy/*.cs vsebujejo t.i. posredniške ("proxy/stub") razrede za dostop do spletnih servisov. Posredniške razrede je mogoče ponovno izdelati ali z uporabo orodja wsdl.exe iz paketa Microsoft .NET Framework SDK ali neposredno iz okolja Microsoft Visual Studio .NET ("Add Web Reference").

OPOZORILO:  Tako wsdl.exe kot Microsoft Visual Studio .NET izdelata posredniške razrede, ki uporabljajo WSE 1.0. Microsoft Web Services Enhancements 1.0 je nemogoče prisiliti v dostop do spletnih servisov z digitalnim potrdilom ("SSL client authentication"), zato je potrebno datoteke, ki jih izdelata orodji, popraviti in predelati, tako da posredniški razredi uporabljajo Microsoft WSE 2.0. Ustrezni popravki v datotekah Proxy/CertificateInfo.cs, Proxy/CertificateStatus.cs in Proxy/CertificateTaxNumbers.cs so označeni s komentarjem "WSE 2.0".

Za uporabo primerov je poleg naštetih datotek (primerov samih ter posredniških razredov) potrebno v projekt vključiti še naslednje povezave/reference iz .NET okolja in WSE 2.0:

  • System,
  • System.Data,
  • System.XML,
  • System.Web.Services,
  • Microsoft.Web.Services2.

Primeri pričakujejo, da se med uporabo na trenutnem imeniku nahajata dve datoteki:

  • wsclient.cer - digitalno potrdilo, ki se uporablja za dostop do spletnih servisov ("SSL client authentication"); pripadajoči osebni ključ se mora nahajati v zbirki ključev uporabnika ("Current User Personal certificate store"),
  • cert.cer - datoteka z digitalnim potrdilom, ki se pošlje v obdelavo spletnim servisom.


Poleg naštetih datotek je potrebno v zbirko zaupanja vrednih CA agencij ("Current User Trusted Root Certificate Authorities certificate store") vključiti digitalno potrdilo agencije Halcom CA PO 2, s katerim je podpisano strežniško potrdilo strežnika spletnih servisov ws.halcom.si.

OPOZORILO: Primeri ne delujejo v Microsoft .NET okolju v1.0. Na nekaterih sistemih je potrebno izvajanje v pravi različici .NET okolja izsiliti z uporabo nastavitvene datoteke WebServiceSamples.exe.config, ki se mora nahajati v zagonskem imeniku datoteke s primeri WebServiceSamples.exe. Ime nastavitvene datoteke mora biti obvezno <ime_zagonske_datoteke.exe>.config

WebServiceSamples_csharp.zip 45.5 Kb Prenesi

Oceni članek
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH