• kenburns1
    Zadnje novice

Halcomova praksa Družini prijazno podjetje prepoznana v mednarodnem okolju

Nov 17, 2014

Halcom ima polni certifikat Družini prijazno podjetje od leta 2012, letos pa je bila njegova praksa izbrana kot ena izmed 13 najboljših v državah članicah EU, ki so sodelovale v mednarodnem projektu »Collection of good practices on reconciliation of work, family and private life in EU Member States«, ki ga je izvedel Evropski inštitut za enakost spolov.

 
Evropski inštitut za enakost spolov je zavzel iniciativo, da v mednarodnem okolju prepozna tiste prakse, ki izstopajo od povprečja. Dobre prakse lahko po njihovem mnenju podprejo njihovo poslanstvo ter pripomorejo k doseganju enakosti med spoloma. Zato morajo biti njihovi elementi prepoznani, deljeni z javnostjo ter preučeni.
 
Otroški vrtec, organizirana varstva za šoloobvezne otroke med šolskimi počitnicami, družinski piknik, božično obdarovanje otrok, fleksibilen delovni čas in fleksibilno jemanje dopustov… V Halcomu smo sprejeli mnoge ukrepe, ki zaposlenim in njihovim družinam povečujejo kakovost tako poslovnega kot tudi družinskega življenja. Starši ob rojstvu otroka prejmejo denarno nagrado, zaposlenim je odobreno delo od doma v izjemnih situacijah, hkrati pa si starši lahko prislužijo izredne dni dopusta na posebne dni v letu, kot je prvi šolski dan in informativni dan za šolarje v zadnjem razredu osnovne šole. V Halcomu verjamemo, da se prakse ukrepov Družini prijazno podjetje kažejo v večji produktivnosti in uspešnosti zaposlenih.


Nazaj na novice
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH