• kenburns1
    Zadnje novice

Halcom brezplačno svetuje podjetjem, kako zmanjšati stroške administracije do 70%

Apr 10, 2015

Halcom v aprilu in maju organizira seminarje za podjetja širom Srbije z naslovom „Zmanjšajte stroške do 70% s Hal E-Fakturami“. Prvi seminarji so bili organizirani v prvi polovici aprila v nekaj mestih v Srbiji (Beograd, Novi Sad, Čačak in Šabac), zaradi velike zainteresiranost pa bomo seminarje ponovili tudi v drugih mestih. Strokovnjaki s Halcoma podjetjem predstavljajo inovativno rešitev za izmenjavo računov in ostalih dokumentov, ki se pripravljajo, izmenjujejo in obdelujejo v elektronski obliki med dobavitelji in kupci. 

Seminarji so namenjeni predvsem direktorjem podjetij ter vodjem finančnih in računovodskih služb. Udeleženci so na seminarjih seznanjeni z največjimi prednostmi, ki jim jih omogočajo e-računi, predvsem so to manjši stroški pošiljanja in prejemanja računov, avtomatizacija izmenjave računov, časovni prihranki pri obdelavi računov itd. 
V Beogradu, Novem Sadu, Čačku in Šabcu se je seminarjev udeležilo  preko 100 podjetij in okrog 150 udeležencev. Udeležence je uvodoma pozdravil Aleksandar Spremić, namestnik direktorja Halcom a.d., rešitev Hal E-Fakture pa je detajlno predstavil Branko Graovac, razvijalec poslovnih priložnosti v  Halcom a.d. 
 
„Danes imamo veliko razlogov za dobro voljo, čeprav se tega redko zavedamo. Odločitve davčne uprave in APR (Agencija za gospodarske registre) so omogočile, da so vsi zakoniti zastopniki in pooblaščene osebe v podjetjih lastniki kvalificiranega digitalnega potrdila. Ta odločitev omogoča gospodarstvu, da izmenjuje tudi dokumente, ki so izvorno nastali v elektronski obliki. Elektronska izmenjava računov omogoča avtomatizacijo dela poslovnega procesa, s katerim  podjetja neposredno in posredno privarčujejo. Neposredno s stroški pošiljanja in prejemanja računov, posredno pa preko hitrejšega procesa izmenjave teh računov“, je po enem od seminarjev povedal Aleksandar Spremić. 
 
Poleg omenjenih mest bodo seminarji potekali še v Subotici, Valjevu, Nišu in Kragujevcu ter zaradi velike zainteresiranosti ponovno v Beogradu in Nišu.
 
Na sliki je utrinek z dogodka v Beogradu.


Nazaj na novice
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH