• kenburns1
    Zadnje novice

Best of the Best: Halcom najboljši v sklopu Inovativnost

May 20, 2015

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija tudi v letošnjem letu izpostavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Med tremi predstavljenimi projekti iz tematskega sklopa Inovativnost je zmaga po izboru glasovalcev pripadla Halcomu za projekt Money Talks 2014, Advanced Skills Workshop. S tem se je uvrstil v finale izbora Best of the Best. 

Program Best of the Best so v AmCham Slovenija zasnovali ob lanskoletnem praznovanju 15 let delovanja v Sloveniji, na pobudo članov nadaljujejo tudi v letošnjem letu. S programom predstavljajo najboljše poslovne prakse podjetij članov AmCham Slovenija. 
 
Na treh Best of the Best dogodkih se bo predstavilo devet projektov v treh tematskih sklopih (Motivacija, Inovativnost, Odprtost). Med njimi bodo s pomočjo posebne komisije, glavnega gosta in udeležencev dogodkov izbrali finaliste vsakega posameznega sklopa. Glavnega zmagovalca, najprepričljivejši primer dobre poslovne prakse, pa bodo izmed treh predstavljenih finalnih projektov določili glasovi na AmCham socialnih medijih.
 
Včeraj je potekal izbor finalista v sklopu Inovativnost. Predstavili so se naslednji projekti:
  1. Mercator: IZ DOMAČIH KRAJEV
  2. Simbioza Genesis, socialno podjetje: SIMBIOZA GIBA – Z MLADIMI V STARO FORMO
  3. Halcom: MONEY TALKS 2014 – ADVANCED SKILLS WORKSHOP
Glasovalce je na včerajšnjem izboru najbolj prepričal Halcom s projektom Money Talks 2014 – Advanced Skills Workshop, ki se je tako uvrstil v finalni izbor. Halcom je v partnerstvu z EESTEC LC Ljubljana organiziral 1-tedensko delavnico za razvoj naprednih veščin, ki se je je udeležilo 20 študentov iz različnih držav. Na tak način so dobili priložnost, da so teoretično znanje združili s praktičnim, podkrepljenim z dolgoletnimi izkušnjami iz gospodarstva. Tudi zaposleni v podjetju Halcom so imeli priložnost deliti svoje znanje mladim ambicioznim študentom, hkrati pa so na drugačen način prišli v stik s svežimi idejami in miselnostjo mlajših. Glede na izjemno pozitiven odziv na delavnico so se v Halcomu odločili za nadaljevanje programa tudi v letu 2015.
 
Na sliki: zmagovalni projekt Halcom, Darja Šalehar (EESTEC) in Primož Zupan (Idea Manager, Halcom), foto: AmCHam

 Nazaj na novice
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH