• kenburns1
    Zadnje novice

FinConf v Sarajevu o prihodnosti finančne industrije

Oct 2, 2015

Zaključila se je dvodnevna konferenca FinConf v Bosni in Hercegovini, katere se je udeležil tudi Halcom. Konferenca je bila s skrbno pripravljenim programom in mednarodnimi predavatelji posvečena inovativnosti v finančni industriji. Udeleženci konference so imeli možnost prisluhniti ter sodelovati v diskusijah o prihodnosti finančnih trgov ter ostalih temah o evropskem finančnem trgu. Med predavatelji so bili Ankica Kolobarić, vice guvernerka Centralne banke v Bosni in Hercegovini, Slaviša Raković, svetovalec parlamentarni skupini Bosne in Hercegovine, Emir Čehajić, izvršni direktor Bosna Bank International ter mnogi drugi strokovnjaki iz industrije, z dvema predavanjema pa se je konference udeležil tudi Halcom.

Na konferenci, ki je združila strokovnjake iz finančne, regulatorne in bančne stroke, so lahko udeleženci sodelovali v navdušujočih diskusijah, ki so odprla marsikatera vrata v prihodnost. Bančni svet je ne samo v Bosni in Hercegovini, ampak tudi drugod po svetu, na pragu ključnih sprememb. Le-te so rezultat sprememb v navadah ljudi, zakonskih sprememb ter nenazadnje tudi napredka tehnologije, s katerim se soočamo v zadnjih letih. Brezpapirno poslovanje, “wearables” naprave, zmanjšanje obiska v poslovalnicah ter nova konkurenca s pojavom podjetij, ki nudijo bančne storitve, je le nekaj primerov, ki bančno industrijo spodbujajo k nujnem napredku.
 
Med govorniki na konferenci FinConf sta bila tudi dva predstavnika Halcoma. Matjaž Ostroveršnik, strokovnjak za sisteme ACH, je spregovoril o priložnostih na področju klirinških sistemov. Jovan Pavićević, ki v Halcomu skrbi za razvoj poslovnih priložnosti, pa je z občinstvom delil ključne izsledke o izboljšanju celotne uporabniške izkušnje ter pripadnosti blagovni znamki. 
 
Na sliki: Jovan Pavićević, Halcom, foto: FinConf


Nazaj na novice
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH