• kenburns1
    Zadnje novice

Šesta konferenca e-Razvoj v Srbiji

Apr 1, 2016

25. marca se je odvila že šesta konferenca e-Razvoj v Srbiji, ki je bila posvečena trenutno vedno bolj aktualni temi, elektronskem poslovanju v oblaku. Na konferenci se je 210 udeležencem predstavil tudi Halcom s predavanjem »Bank2Business & Elektronski certifikati«.

»Cloud« in računalništvo v oblaku je eden od načinov uporabe interneta in oddaljenih virov IKT, ki igrajo vedno bolj pomembno vlogo v e-poslovanju in prehodu na digitalno gospodarstvo. Uvedba e-poslovanja v oblaku nudi povečanje učinkovitosti poslovanja podjetij, velik poudarek v razvoju pa se posveča tudi zagotavljanju varnosti. Glede na pokazatelje lahko v prihodnosti pričakujemo znatno povečanje uporabe »Cloud-a« in tehnologij v oblaku na področju e-poslovanja in digitalnega gospodarstva, pričakujemo pa lahko tudi uveljavljanje novega termina, ki povezuje trend na obeh področjih, t.j. »Cloud gospodarstvo«.
 
Na konferenci je Halcom predstavil svojo B2B rešitev, ki omogoča opravljanje neposredne komunikacije med informacijskim sistemom podjetja (ERP) in banko. Z uporabo B2B rešitve lahko podjetja hitreje razpolagajo s sredstvi, saj so informacije v njihovem informacijskem sistemu vedno ažurne. Halcom je predstavil tudi rešitev za uporabo digitalnih potrdil v oblaku, ki bo imetnikom omogočil uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila brez fizične prisotnosti pametnih kartic ali pametnih USB ključev.


Nazaj na novice
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH