• kenburns1
    Zadnje novice

Direktiva PSD2 prinaša spremembe v bančni sektor

Sep 26, 2016

Konec lanskega leta je bila v Uradnem listu EU objavljena nova direktiva o plačilnih storitvah, poimenovana PSD2, ki posodablja in dopolnjuje obstoječa pravila o plačilnih storitvah znotraj Evropske Unije. Države članice morajo tako najkasneje do 13. januarja 2018 sprejeti in objaviti predpise, usklajene z novo direktivo. Halcomove rešitve za digitalno bančništvo bodo skladne s PSD2 direktivo, kar pa predstavlja pomemben korak do skladnosti z direktivo tudi za banke, ki uporabljajo Halcomove rešitve za digitalno bančništvo.

Nova direktiva PSD2 v evropski bančni sektor prinaša marsikatere novosti ter spremembe, ki stremijo predvsem k standardizaciji in povečanju učinkovitosti plačilnih storitev. Direktiva PSD2 med glavne cilje šteje izboljšanje varnosti plačil in zaščito potrošnikov z zagotavljanjem jasnosti uporabe novih plačilnih storitev, hkrati pa tudi prispeva k izboljšanju integracije evropskega trga plačil. Pomemben vidik direktive je tudi spodbujanje inovativnosti v sektorju, saj želi ustvariti enake konkurenčne pogoje za vse ponudnike plačilnih storitev, prav tako pa tudi FinTech podjetjem (t.i. tretji ponudniki storitev) omogoča vstop v sektor in vključitev v uredbo.
 
Halcomove rešitve za digitalno bančništvo bodo skladne s PSD2 direktivo, kar pa predstavlja pomemben korak do skladnosti z direktivo tudi za banke. Z odgovori na vprašanja o PSD2 direktivi smo vam na voljo na elektronskem naslovu one@halcom.com.


Nazaj na novice
© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH