• kenburns1
    Zadnje novice
Udeleženci kongresa navdušeni nad možnostjo avtomatizacije bančnega poslovanja
Oct 13, 2018

Letošnji Kongres izvajalcev računovodskih storitev je potekal že dvajseto leto zapored. V bogatem trodnevnem programu se je zvrstilo veliko število strokovnih predavateljev in ponosni smo, da smo bili lahko del programa Zbora članov. Z velikim veseljem lahko tudi izpostavimo, da je naše predavanje po raziskavi zadovoljstva med udeleženci kongresa zasedlo najvišje mesto. Na predavanju smo na slikovit način predstavili vse prednosti, ki jih prinaša avtomatizacija bančnega poslovanja za izvajalce računovodskih storitev. Največjo prednost pa za računovodje zagotovo predstavlja prihranek časa. Že stari pregovor pravi, čas je denar, in to neizpodbitno drži.

Preberi več

Halcom v prvi polovici leta na turneji dogodkov v regiji
Jul 18, 2018

Kot pionir na področju razvoja sodobnih rešitev za plačilne sisteme v osrednji in jugovzhodni Evropi, smo bili v prvi polovici letošnjega leta izjemno aktivni s prisotnostjo na različnih dogodkih v Adriatik regiji, kar nekaj pa smo jih oragnizirali tudi v lastni režiji z namenom, da svoje obstoječe kupce karseda informiramo o novostih na bančnem trgu.

Preberi več

Halcom CA: Pravila varstva podatkov skladna z GDPR
May 25, 2018

Ponudnik storitev zaupanja Halcom CA je zavezan k skrbi za vaše osebne podatke v skladu z veljavnimi predpisi in vašimi željami. Ker je 25. maja 2018 v veljavo stopila evropska Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR), so v Halcom CA ob prilagoditvi novi zakonodaji posodobili pogoje varstva podatkov. Le-ta so kadarkoli dostopna na spletni strani podjetja Halcom.

Preberi več

Torek na Halcomu v znamenju otroške navihanosti
Apr 24, 2018

Radovednost, iskrena kreativnost in sreča so nalezljivi. Danes smo na Halcomu to občutili iz prve roke, saj so nas ob spremstvu vzgojiteljic iz vrtca obiskali otroci, med katerimi je bilo tudi kar nekaj otrok zaposlenih. Pripravili so nam kratek recital in zapeli nekaj priljubljenih pesmic, še posebej pa so nas očarali s pesmijo o soncu, ki so jo zapeli v angleškem jeziku.

Preberi več

Halcom tudi letos na odru konference Novi izzivi!
Mar 21, 2018

Po odmevni lanskoletni se bliža že druga konferenca Novi izzivi v plačilnih storitvah in trženju, ki se bo odvila 17. aprila 2018 na Brdu pri Kranju in bo tokrat namenjena izzivom, ki so posledica tehnoloških novosti, novih predpisov ter novih storitev v finančni panogi v Sloveniji, EU in svetu. Podjetje Halcom se bo letos predstavilo kar z dvema predavanjema, o odprtem bančništvu novih možnosti in priložnosti in digitalni identiteti prihodnosti, udeležili pa se bomo tudi okrogle mize o novih poteh do uporabnikov in do prihodkov.

Preberi več

Halcom pripravljen na novo direktivo PSD2. Ste tudi vi?
Feb 22, 2018

Z današnjim dnem v Sloveniji vstopa v veljavo novi Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih, ki v slovenski pravni red vnaša evropsko direktivo o plačilnih storitvah (PSD2 - Payment Service Directive 2). Za potrošnike to pomeni predvsem višjo stopnjo varnosti plačil. Kaj pa ta nova direktiva pomeni za banke?

Preberi več

Odkrita ranljivost določenih kriptografskih ključev RSA ne vpliva na varnost digitalnih potrdil Halcom CA
Nov 13, 2017

Pred dnevi je bila javno objavljena napaka v knjižnici za generiranje kriptografskih ključev (Infineon RSA Library version v1.02.013), poimenovana tudi “Return of Coppersmith’s Attack” (ROCA). S strani proizvajalca pametnih kartic Gemalto, na katerih Halcom CA izdaja digitalna potrdila, smo prejeli obvestilo, da nekatere njihove pametne kartice in ključki USB z oznako IDPrime .NET uporabljajo problematično programsko knjižnico za generiranje kriptografskih ključev, zato so digitalna potrdila, ki so bila generirana neposredno na teh pametnih karticah/ključih USB, ogrožena zaradi ranljivosti.

Preberi več

Z aktivnostmi Tedna zdravja poudarili pomembnost zdravega življenjskega sloga
Nov 6, 2017

V družbi Halcom d.d. se zavedamo, da sta tako kakovost delovnega okolja kot tudi zadovoljstvo vsakega posameznika, izjemno pomembna. Poleg ureditve delovnega okolja, v katerem skrbimo, da se zaposleni počutijo dobro, pa skrbimo tudi za to, da se naša skrb za zaposlene izraža v različnih oblikah dejavnosti, s katerimi želimo povečati zadovoljstvo in motivacijo zaposlenih ter skrbimo za zdrav življenjski slog.  V okviru aktivnosti HealthActiveLife, smo s sloganom »WE CARE FOR YOU«, na vseh lokacijah naše družbe (Slovenija, Srbija in BiH), izvedli dogodek »teden zdravja«.

Preberi več

Z Big Data do najboljših rešitev
Oct 3, 2017

V petek, 29. septembra so bili razglašeni zmagovalci tradicionalne študentske delavnice Bytes of Banking,  ki so jo že četrto leto zapored organizirali podjetje Halcom, društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC in Management Group. Delavnica, ki je potekala med 24. in 29. septembrom v prostorih Halcoma, se je slavnostno zaključila v Centru inovativnega podjetništva NLB, ki je bil tudi glavni sponzor dogodka. Na zaključni prireditvi so nadobudne študente nagovorili državni sekretar z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Peter Pogačar, direktor prodaje in marketinga podjetja Halcom d.d., Marko Dolinar, direktorica razvoja in upravljanja prodaje NLB d.d., Tanja Piškur in predsednica društva EESTEC LC Ljubljana Petra Tanković.

Preberi več

Pomembno: Halcom CA certificiran po eIDAS uredbi in s 3. julijem prične z izdajo novih kvalificiranih potrdil
Jun 30, 2017

Ponudnik kvalificiranih storitev zaupanja Halcom CA je certificiran po eIDAS uredbi in s 3. julijem prične z izdajo novih kvalificiranih potrdil za kvalificirano elektronsko podpisovanje, kvalificirano elektronsko žigosanje, kvalificirano elektronsko časovno žigosanje ter avtentikacijo spletiščUredba eIDAS predstavlja prelomnico na poti do enotnega, uporabniku prijaznejšega ter varnega digitalnega trga, saj je postavila temelje za preprostejšo in hkrati tudi zanesljivejšo uporabo digitalnih storitev. Eden izmed glavnih namenov uredbe je zagotovo povečanje stopnje zaupanja pri uporabnikih, da bo to uspelo pa je zagotovitev visokih varnostnih standardov nujna, za kar se zavzemajo tudi v Halcom CA.

Preberi več

Digitalna identiteta – današnja realnost
Jun 26, 2017

Za »obstoj« v današnjem digitalnem svetu moramo imeti digitalno identiteto. Resnici na ljubo, danes si lahko skoraj vsi postavimo diagnozo »večkratna digitalna osebnost«, saj ponudniki spletnih vsebin od nas zahtevajo uporabo njihovih avtentikacijskih metod, ki so praviloma pomanjkljivo varne ali pa ponujajo slabo uporabniško izkušnjo. Najnovejša Halcomova rešitev OneID želi olajšati življenje tako uporabnikom kot ponudnikom spletnih vsebin, saj je zasnovana kot univerzalni identifikacijski element z odlično uporabniško izkušnjo ter najvišjo ravnjo varnosti in mobilnosti.

Preberi več

Halcom One: rešitev za odprto bančništvo, skladna s PSD2
Jun 15, 2017

Halcom je na konferenci »Novi izzivi v dejavnosti finančnih storitev«, ki se je odvila 13. junija 2017 na Brdu pri Kranju, predstavil rešitev za odprto bančništvo, Halcom One. Rešitev je skladna z drugo direktivo za plačilne storitve, PSD2 in je namenjena bankam ter finančnim ustanovam. Podjetje je na dogodku spregovorilo o novostih, ki jih bo odprto bančništvo prineslo v evropski prostor, predstavilo pa je tudi primere uporabe rešitve Halcom One, ki jo sestavlja z novo regulativo skladen Open API, kvalificirano digitalno potrdilo v oblaku, OneID, rešitev za zaščito proti zlorabam, AntiFraud ter orodje za množično komunikacijo, Communication Hub. Rešitev omogoča dodajanje inovativnih storitev z dodano vrednostjo ter različne podporne storitve. V namen elegantne prilagoditve regulatornim zahtevam je podjetje predstavilo lastni Developer portal s podrobnejšimi informacijami, opisi APIjev in ostalo tehnično dokumentacijo.

Preberi več

Napovednik: Odprto bančništvo novih možnosti in priložnosti
Jun 12, 2017

Nova druga direktiva o plačilnih storitvah na notranjem trgu (PSD2) in odprto bančništvo bosta močno vplivala na prihodnji razvoj finančnega sektorja. Predlogi nove, druge direktive so se oblikovali na podlagi ugotovitev EU-ja, da zaradi vplivov rasti spletne trgovine in plačil ter fintech podjetij, obstoječa direktiva sprejeta v letu 2007 ne zadošča več. PSD2 nalaga bankam, da se ob privolitvi končnega uporabnika, to je lastnika računa, omogoči tretjim zainteresiranim ponudnikom dostop do podatkov o uporabnikovih računih, do uporabnikovih transakcij in avtorizacije plačil neposredno z uporabnikovega računa. PSD2 ima velik poudarek tudi na varnosti: izboljša varstvo potrošnikov in jih zavaruje pred goljufijami, možnostjo zlorab in plačilnih incidentov preko večjih varnostnih zahtev, z dvofaktorsko avtentikacijo.

Preberi več

NLB Proklik praznuje 20 letnico
Jun 9, 2017

Leta 1997 je skozi kanale elektronskega bančništva banke NLB, brez katerih si danes marsikdo ne more predstavljati slehernega dne, od plačnika do prejemnika prepotovalo prvo elektronsko plačilo. V naslednjih 20 letih se je digitalizacija razvila v takrat nedojemljive razsežnosti današnjega časa, ko so bili prvi pilotski uporabniki pripravljeni zamenjati čakanje v vrsti na bančnem okencu za udobnejše opravljanje plačilnega prometa iz pisarne. Lansiran je bil NLB Proklik.

Preberi več

Na Letošnjih srečanjih bank o aktualnem odprtem bančništvu, PSD2 in novih digitalnih potrdilih v oblaku
May 29, 2017

Letošnja Halcomova srečanja z bankami so v mesecu maju potekala na treh trgih – v Sloveniji, Bosni in Hercegovini ter Srbiji. Skupaj so privabila 62 udeležencev iz 32 bank, seznanili pa so se z aktualnimi temami na področju digitalnega bančništva. Ker želimo s strankami ohranjati dobre medsebojne odnose, ki so ključ do uspešnega sodelovanja, smo se tudi letos po vsebinskem delu družili v malce bolj sproščenem vzdušju ob zabavnih družabnih igrah.

Preberi več

Big Data, skriti adut za pametnejše bančništvo prihodnosti
May 4, 2017

Od 24. do 29. septembra se bo v prostorih podjetja Halcom odvijala zdaj že tradicionalna delavnica za študente z naslovom Bytes of Banking, ki jo organizirajo Halcom, društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC in Management Group. Osrednja tema letošnje strokovne delavnice je ena zagotovo najbolj udarnih in zanimivih tem v visokotehnološki industriji, »Big Data«. Študentje bodo s pomočjo bančnih strokovnjakov iskali inovativne rešitve na dane probleme ter s tem soustvarjali trende v digitalnem bančništvu.

Preberi več

Kako lahko podjetja pridobijo z avtomatizacijo procesov?
Mar 27, 2017

Halcom je 22. marca 2017 v Ljubljani organiziral dogodek z naslovom Digitalna preobrazba za boljši poslovni uspeh. Osrednja tema dogodka - digitalna preobrazba - preoblikuje temelje modernih organizacij. S privlačnim programom dogodka so se udeleženci posvetili novostim in trendom FinTech področja ter z gostujočimi predavatelji skozi primere iz praks razkrili, kako so v njihovih podjetjih z digitalno preobrazbo pridobili.

Preberi več

Podjetje Halcom uspešno že 25 let
Mar 23, 2017

Podjetje Halcom, ki je pionir na področju razvoja sodobnih rešitev za plačilne sisteme v osrednji in jugovzhodni Evropi, v teh dneh praznuje 25 letnico delovanja. Mednarodno podjetje, ki z agilno metodologijo inovativno razvija produkte in storitve za finančne ustanove, je prisotno na 8 trgih EMEA, svoje rešitve je prodalo več kot 70 bankam in 3 centralnim bankam in klirinškim hišam. Halcomovi strokovnjaki svoje poznavanje plačilnih sistemov, tehnično znanje in dolgoletne izkušnje pretvarjajo v napredne rešitve, produkte in storitve.

Preberi več

Napovednik: Dogodek Digitalna preobrazba za boljši poslovni uspeh
Feb 27, 2017

Halcom 22. marca 2017 v Ljubljani organizira dogodek z naslovom Digitalna preobrazba za boljši poslovni uspeh, ki bo v Four Points by Sheraton Ljubljana Mons s pričetkom ob 9. uri. Osrednja tema dogodka - digitalna preobrazba - preoblikuje temelje modernih organizacij. S privlačnim programom dogodka se bomo posvetili novostim in trendom FinTech področja ter z gostujočimi predavatelji skozi primere iz praks razkrili, kako so v njihovih podjetjih z digitalno preobrazbo pridobili. Zanimiv preplet svetovnih trendov ter izkušenj iz prve roke bo udeležencem podal marsikatero idejo, kako lahko dobre prakse prenesejo tudi v svoje poslovno okolje.

Preberi več

Znani zmagovalci drugega finančno-tehnološkega Hackathona
Oct 17, 2016

Domači in tuji programerji, oblikovalci ter idejniki so 24 ur razvijali rešitve za 7 hack izzivov, pri katerih so sodelovale tako banke (SKB in Nova KBM), kot tudi domača in tuja start-up podjetja v finančni industriji (Bitstamp, MicroBlink, Halcom Plačila), podjetja, ki delujejo v omenjeni industriji (Halcom CA) ter podjetja, ki jih zanimajo FinTech rešitve (Atlantic Grupa).

Preberi več

Emphasys Software prevzel Halcom
Oct 6, 2016

Miami, Florida – 5. oktober 2016 – Podjetje Emphasys Software (Emphasys) je danes sporočilo, da je končalo s postopkom prevzema Halcoma. Halcom je vodilni ponudnik rešitev za digitalno bančništvo v jugovzhodni Evropi.

Preberi več

Oktobra se odvija 2. Adriatic Fintech Hackathon
Oct 3, 2016

15. in 16. oktobra Halcom s partnerji v prostorih ABC HUBa organizira brezplačni mednarodni Adriatic FinTech Hackathon za celotno Balkan regijo, v katerem bodo hkrati s hack izzivi sodelovale tako banke (SKB in Nova KBM), kot tudi domača in tuja start-up podjetja v finančni industriji (Bitstamp, MicroBlink, Halcom Plačila) ter podjetja, ki jih zanimajo FinTech rešitve (Atlantic Grupa).

Preberi več

Direktiva PSD2 prinaša spremembe v bančni sektor
Sep 26, 2016

Konec lanskega leta je bila v Uradnem listu EU objavljena nova direktiva o plačilnih storitvah, poimenovana PSD2, ki posodablja in dopolnjuje obstoječa pravila o plačilnih storitvah znotraj Evropske Unije. Države članice morajo tako najkasneje do 13. januarja 2018 sprejeti in objaviti predpise, usklajene z novo direktivo. Halcomove rešitve za digitalno bančništvo bodo skladne s PSD2 direktivo, kar pa predstavlja pomemben korak do skladnosti z direktivo tudi za banke, ki uporabljajo Halcomove rešitve za digitalno bančništvo.

Preberi več

Kakšna je prihodnost fintecha v Sloveniji
Sep 16, 2016

Zagotovo ste se s FinTechom (s podjetji na področju finančne tehnologije) že srečali, ko ste prek spleta plačevali z uporabo PayPala ali zadnji nakup v trgovini opravili z brezstično kreditno kartico. Ampak FinTech je več milijardna industrija z mnogo področji in ima precej daljšo zgodovino, kot se jih večina zaveda.

Preberi več

Znani zmagovalci mednarodne strokovne delavnice Bytes of Banking
Jul 25, 2016
V petek, 22.07.2016 ob 16. uri so bili razglašeni zmagovalci mednarodne delavnice za študente z naslovom Bytes of Banking, ki jo organizira Halcom v sodelovanju z društvom študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC ter društvom Management Group. Na zaključni prireditvi v prostorih družbe BTC, ki je bila srebrna partnerica projekta, so nadobudne in s sodobnimi znanji opremljene študente iz devetih različnih držav nagovorili državni sekretar iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, dr. Tomaž Boh, glavni izvršni direktor podjetja Halcom, dr. Marko Valjavec, Miha Zupanc, izvršni direktor družbe BTC in Leon Štefanič Južnič, predsednik študentskega društva EESTEC LC Ljubljana.

Preberi več

Na Halcomovem srečanju bank o regulativi eIDAS, digitalnem bančništvu in uporabniški izkušnji
Jun 20, 2016

Halcom je tudi letos organiziral Halcomovo srečanje slovenskih bank, tokrat v zelenem športnem centru pri Kranju. Dogodka, ki je potekal 16. junija 2016, se je udeležilo 19 strank iz 7 bank, dan pa smo posvetili predavanjem o strokovnih novostih in uporabniški izkušnji. Po izobraževalnem delu so se udeleženci družili v sproščenem vzdušju ob družabnih igrah ter še bolj poglobili obstoječe dobre medsebojne odnose, ki so ključ do uspešnega sodelovanja.

Preberi več

Šesta konferenca e-Razvoj v Srbiji
Apr 1, 2016

25. marca se je odvila že šesta konferenca e-Razvoj v Srbiji, ki je bila posvečena trenutno vedno bolj aktualni temi, elektronskem poslovanju v oblaku. Na konferenci se je 210 udeležencem predstavil tudi Halcom s predavanjem »Bank2Business & Elektronski certifikati«.

Preberi več

Znani zmagovalci prvega finančno-tehnološkega Hackathona
Dec 7, 2015

Znani so zmagovalci prvega 24-urnega finančno-tehnološkega Hackathona, na katerem se je skoraj 60 domačih in tujih programerjev pomerilo v razvoju dodatnih funkcionalnosti nedavno predstavljene rešitve Hal mBills, ki omogoča hitro in najbolj preprosto plačevanje računov doslej. Komisijo je najbolj navdušila inovativna ideja ekipe Jackathon, drugo mesto je zasedla ekipa MedQuest, tretje pa BUPR.

Preberi več

Želite biti najboljši?
Nov 27, 2015

5. in 6. decembra 2015 bo v ABC HUB-u (BTC City, Letališka 3, Ljubljana – pod Emporiumom) potekal prvi 24-urni finančno-tehnološki Hackathon v regiji Adriatik, ki ga organizira podjetje Halcom. Slovenski in tuji programerji bodo na dogodku razvijali dodatne funkcionalnosti rešitve za hitro in preprosto plačevanje položnic, Hal mBills, in jo tako še nadgradili.

Preberi več

10. obletnica Halcomovega delovanja na trgih Albanije in Kosova
Nov 27, 2015

Na dogodku v Tirani, ki se je odvil v Vili Alehandro, je Halcom obeležil 10. obletnico prisotnosti na albanskem in kosovskem trgu. Dogodka se je udeležilo več kot 50 visokih predstavnikov iz bank, podjetij in državnih institucij. Ta pomembna obletnica ne pomeni le, da je Halcomova elektronska banka prisotna na albanskem tržišču 10 let, temveč tudi, da smo deset dolgih, uspešnih in plodnih let gradili mostove z našimi poslovnimi partnerji. 

Preberi več

Executive Brunch, Halcomovo srečanje visokih predstavnikov srbskih bank
Nov 17, 2015

 V VIG Plazi v Beogradu je bilo sredi novembra, dne 17. 11. 2015, organizirano Halcomovo srečanje visokih predstavnikov bank, imenovano „Executive Brunch“. Namen druženja je bil skupaj z bankami in končnimi strankami poiskati kakšno alternativno pot, kako bi lahko družno pognali v tek spremembe, ki bi v času vsesplošnega varčevanja omogočale bankam rast, podjetjem kot bančnim komitentom pa več dodane vrednosti v njihovem bančnem poslovanju.

 

Preberi več

FinConf v Sarajevu o prihodnosti finančne industrije
Oct 2, 2015

Zaključila se je dvodnevna konferenca FinConf v Bosni in Hercegovini, katere se je udeležil tudi Halcom. Konferenca je bila s skrbno pripravljenim programom in mednarodnimi predavatelji posvečena inovativnosti v finančni industriji. Udeleženci konference so imeli možnost prisluhniti ter sodelovati v diskusijah o prihodnosti finančnih trgov ter ostalih temah o evropskem finančnem trgu. Med predavatelji so bili Ankica Kolobarić, vice guvernerka Centralne banke v Bosni in Hercegovini, Slaviša Raković, svetovalec parlamentarni skupini Bosne in Hercegovine, Emir Čehajić, izvršni direktor Bosna Bank International ter mnogi drugi strokovnjaki iz industrije, z dvema predavanjema pa se je konference udeležil tudi Halcom.

Preberi več

Halcom je zmagovalec AmChamovega izbora Best of the Best 2015
Sep 16, 2015

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija je včeraj ob 17. uri na redni letni skupščini razglasila zmagovalca izbora najboljše poslovne prakse Best of the Best za leto 2015. Glasovalce je v finalu najbolj prepričal Halcomov projekt Money Talks 2014, Advanced Skills Workshop v sklopu Inovativnost, projekt Halcomovo leto vrednot v sklopu Motivacija pa je zasedel odlično drugo mesto. Na tretje mesto se je uvrstil projekt v kategoriji Odprtost Ekonomske fakultete v Ljubljani, Razvijanje voditeljstva za indijske managerke na Ekonomski Fakulteti.

Preberi več

Znani zmagovalci mednarodne strokovne delavnice Bytes of Banking
Jul 27, 2015

V petek so bili razglašeni zmagovalci mednarodne delavnice za študente z naslovom Bytes of Banking, ki jo organizirata Halcom in društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC. Na zaključni prireditvi, ki je potekala v prostorih partnerja projekta NLB, so nadobudne in s sodobnimi znanji oborožene študente iz 11 različnih držav nagovorili tudi Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, Rektor Univerze v Ljubljani, dr. Ivan Svetlik, Glavni izvršni direktor podjetja Halcom d.d., g. Marko Valjavec in Predsednik Uprave NLB d.d., g. Janko Medja. 

  

Preberi več

Best of the Best – Halcom najboljši tudi v sklopu motivacija
Jun 24, 2015

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenia nadaljuje z letošnjim izborom najboljših poslovnih praks v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Včeraj se je odvil že drugi izbor, tokrat v kategoriji motivacija. Glasovalce je zopet najbolj prepričal Halcom s projektom Halcomovo leto vrednot ter se tako že z drugim projektom uvrstil v finale izbora Best of the Best.

Preberi več

Bančništvo preko družbenih omrežij - plačilni sistemi prihodnosti?
Jun 3, 2015

Od 17. do 26. julija bo v prostorih podjetja Halcoma potekala brezplačna mednarodna  delavnica za študente z naslovom Bytes of Banking, ki jo organizirata Halcom in društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC. Osrednja tema letošnje strokovne delavnice je bančništvo preko družbenih medijev (ang. social media banking). Študentje bodo s pomočjo bančnih strokovnjakov iskali inovativne rešitve in tudi soustvarjali trende digitalnega bančništva.

Preberi več

Best of the Best: Halcom najboljši v sklopu Inovativnost
May 20, 2015

Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija tudi v letošnjem letu izpostavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Med tremi predstavljenimi projekti iz tematskega sklopa Inovativnost je zmaga po izboru publike, komisije in glavnega gosta pripadla Halcomu za projekt Money Talks 2014, Advanced Skills Workshop. S tem se je uvrstil v finale izbora Best of the Best.

Preberi več

Halcom sprejet v program ELITE londonske borze
May 14, 2015

Halcom je bil vabljen s strani londonske borze (London Stock Exchange Group, v nadaljevanju LSEG), da se pridruži njihovemu elitnemu pan-evropskemu programu ELITE, ki je do sprejetja novih vabljenih članov štel 200 evropskih podjetij. Skupna lastnost vseh včlanjenih podjetij sta ambicioznost in hitra rast.

Preberi več

Halcom brezplačno svetuje podjetjem, kako zmanjšati stroške administracije do 70%
Apr 10, 2015

Halcom v aprilu in maju organizira seminarje za podjetja širom Srbije z naslovom „Zmanjšajte stroške do 70% s Hal E-Fakturami“. Prvi seminarji so bili organizirani v prvi polovici aprila v nekaj mestih v Srbiji (Beograd, Novi Sad, Čačak in Šabac), zaradi velike zainteresiranost pa bomo seminarje ponovili tudi v drugih mestih. Strokovnjaki s Halcoma podjetjem predstavljajo inovativno rešitev za izmenjavo računov in ostalih dokumentov, ki se pripravljajo, izmenjujejo in obdelujejo v elektronski obliki med dobavitelji in kupci.

Preberi več

Kdo bo naslednji »Game Changer«?
Apr 8, 2015

IT industrija se hitro spreminja, kar je posledica spreminjajočih se navad potrošnikov. Z željo po aktivnem sodelovanju v razpravi o najnovejših trendih v bančnem sektorju v regiji Srednjega Vzhoda, se je Halcom udeležil Retail Banking Industry Foruma v Dubaju, ki je potekal v Ritz Carlton hotelu v začetku tega tedna. Halcom je predaval o ključnih perspektivah digitalnega bančništva 2.0 in svoje rešitve predstavil tudi na stojnici oba dneva dogodka.

Preberi več

Sberbank BH svojim komitentom nudi rešitev Hal E-Bank
Feb 25, 2015

Sberbank BH je v svojo ponudbo za pravne osebe uvrstila Halcomovo rešitev Hal E-Bank, ki komitentom omogoča, da z enim programom in enim sredstvom za identifikacijo dostopa do vseh bank, ki so vključene v sistemu Hal E-Bank. Rešitev uporabnikom omogoča opravljanje plačil doma in v tujini, prenose in pretvorbo valut v konvertibilne marke na deviznih računih, vpogled v stanje računa, pregled prometa po računih in izpiske.   

 

Preberi več

Halcomova inovativna rešitev E-Bills predstavljena v Teheranu
Jan 28, 2015

Halcom je na 4. Konferenci za elektronsko bančništvo in plačilne sisteme v Teheranu predstavil inovativno rešitev za elektronsko izmenjavo računov z imenom E-Bills. Skupaj z lokalnim partnerjem, podjetjem Data Processing Iran Co., sta na dogodku poudarila velik potencial, ki ga ima ta mobilna rešitev.

 

Preberi več

Halcom v Slovenskem središču v Katarju – medijska pokritost
Jan 26, 2015

Halcomov glavni izvršni direktor, Marko Valjavec, se je prejšnje dni, od 15. – 20. januarja mudil v Katarju, kjer se je skupaj s Predsednikom Republike Slovenije, Borutom Pahorjem, in ostalo slovensko gospodarsko delegacijo udeležil aktivnosti, ki so bile organizirane v sklopu Slovenskega središča v Dohi – I Feel Slovenia.

Preberi več

Halcom na poslovnem srečanju pri katarskem šejku
Jan 19, 2015

V sklopu prireditev v organizaciji Slovenskega središča – I feel Slovenia se je danes predsednik RS, Borut Pahor, častni pokrovitelj Slovenskega središča, skupaj s Halcomovim glavnim izvršnim direktorjem, Markom Valjavcem in ostalo slovensko gospodarsko delegacijo, srečal s katarskim šejkom in predsednikom Qatari Business Association (QBA), njegovo ekselenco šejkom Faisal Bin Qassim Al Thanijem.

Preberi več

Halcomovo srečanje bank v Sloveniji, Srbiji in BiH
Nov 21, 2014

Srečanja z bankami so izvrstna priložnost, da skupaj z uporabniki Halcomovih rešitev pregledamo novosti v Halcomovih rešitvah za elektronsko bančništvo, se o njih pogovorimo ter dobimo dragocene informacije, kako jih še bolj oblikovati po meri uporabnika.

Preberi več

MQ konferenca: Kje so ribe?
Nov 18, 2014

Združenje manager Slovenije je prejšnji petek organiziralo MQ konferenco za inovativno voditeljstvo, ki se je je kot partner udeležil tudi Halcom. Jedro pogovora na konferenci je bilo poslovno modeliranje ter pomembnost poznavanja resničnih potreb kupcev.

Preberi več

Halcomova praksa Družini prijazno podjetje prepoznana v mednarodnem okolju
Nov 17, 2014

Halcom ima polni certifikat Družini prijazno podjetje od leta 2012, letos pa je bila njegova praksa izbrana kot ena izmed 13 najboljših v državah članicah EU, ki so sodelovale v mednarodnem projektu »Collection of good practices on reconciliation of work, family and private life in EU Member States«, ki ga je izvedel Evropski inštitut za enakost spolov.

Preberi več

© 2018 Halcom.si - Pravila varstva podatkov
Powered by PROGMBH